top of page

word zelf de succesvolle marketeer
van jouw onderneming

A marketing love story

“Waarover gaan de meeste liedjes?” Een vraag op zondagochtend tijdens Schuif Af. (Ja ik ben van de Schuif Af generatie 😉) Mijn vriendin vertelt nog steeds zo fier als een pauw dat ze dit als kind correct beantwoorden kon: de liefde.

En waarom grijpen zo veel songwriters naar liefdesteksten? Het is universeel, iedereen is wel al eens tot over zijn oren verliefd. De ene keer zo sterk dat je het enkel van de daken wil schreeuwen. De andere keer zo hartverscheurend, zo eentje die je snel achter de rug wil maar er niet in slaagt uit je gedachten te bannen. En dat zetten die songwriters op papier.

Maar dus herkenbaar, je kan je erin inleven. Vandaar dat marketing aan de hand van een liefdesmetafoor uitleggen niet alleen een makkie is, het typeert ook het doel een succesvolle strategie: de taal van jouw klant leren spreken.

marketing-love.png

Do you want to go on a date?

Marketing is the equivalent of asking someone on a date.

Branding is the reason they say yes.”   
-
ren jones

Ja, marketing kan je beetje als daten aanzien.

Je innovatieve idee heeft vorm gekregen, en je product of dienst is een feit. En nu moet je het aan de man brengen. Je zet jezelf eigenlijk in de etalage, je laat de mensen weten dat je product / dienst bestaat en beschikbaar is.

Wel, door aan te geven dat je wil daten, zet je jezelf toch ook een beetje in de kijker? Gelukkig is het voor de ondernemers en singles in de 21e eeuw door de digitalisering nu net iets makkelijker geworden. Een social media profiel of een online dating profiel, is er dan zo veel verschil? Toon je je niet in beide gevallen van je mooiste kant, in de hoop dat mensen interesse in je tonen?

 

Hoera, een klik. Of het nu dat hartje op Instagram of op Tinder is, de boodschap is hetzelfde: degene die jouw profiel bekijkt, vindt jou wel leuk.

Ja, lap, wat moet je nu typen? Hoe kan je die interesse behouden? Vlug nog even naar de profielgegevens kijken en daarop inspelen. Zoekend naar gemeenschappelijke interesses om de conversatie aan de gang te houden.

 

En bij die dating app kan dat dan wel een lange en interactieve conversatie zijn. Maar bij social media is dat eveneens een vorm van conversatie.

 

Elke post die je plaatst is al het ware zeggen: We hebben dingen gemeenschappelijk, ik versta je, ik wil je helpen en ik wil jouw probleem oplossen.
Hoe dan? Wel ja, mijn product of dienst is de ideale oplossing voor jouw nood. Net zoals je in de dating wereld wil aantonen dat je de perfecte match bent.

 

En dan, stilletjes hopen op die nieuwe melding: Krijg ik een antwoord? Hebben we een match? Spreken we af voor een date? En als ondernemer kijk je uit naar die mail met bevestiging van aankoop van jouw product, of een goedkeuring van je offerte.

support-your-local_instagram-stories_Jus

Klinkt wel bekend?

Wel, deze metafoor heeft maar 1 duidelijke boodschap: focus je op wat je klant wil (horen). Denk na over zijn / haar interesses, kom er meer over te weten, toon aan dat die persoon er voor jou toe doet. And watch the magic happen!

Big side note:
Deze mooie vergelijking gaat natuurlijk alleen op als je als ondernemer je hart en ziel in je bedrijf legt.

Zoals je bij online daten ook al snel de leugenaars en vreemdgaanders eruit weet te pikken, zal je als ondernemer ook niet in staat zijn om een betekenisvolle en duurzame relatie met jouw klant op te bouwen wanneer die op leugens en halve waarheden gebaseerd zijn.

Wees dus authentiek, anders zal je klantrelatie maar van korte duur zijn.

If you are your authentic self, 
you have no competition
.”   
-
scott stratten

A love letter to you

Heb je nog wat moeite om jouw liefde te verklaren? Ga dan old school en schrijf een oprechte liefdesbrief. Zet jouw gevoel om in woorden. Noteer waarom je niet kan wachten om elke dag jouw klanten verder te helpen.

Inspiratie nodig? Ik help je even op weg met mijn liefdesverklaring aan jou*.

En ook met de gratis template om deze boodschap ook voor jouw onderneming te formuleren.

background_a-love-letter_Just-Jane_Marke
background_a-love-letter_Just-Jane_Marke

Beste ondernemer (of passionpreneur)

Heel fijn dat je wat tijd neemt om deze blog te lezen.
Ik herinner me nog het moment toen je moeite had om de juiste klanten te bereiken. Toen ik je op dat moment bezig zag, kwamen er allerlei creatieve ideeën in me op. Ik besefte ik dat ik je kon helpen met het verstaan van je klant, en na te gaan waar die nu echt nood aan heeft. En bovendien om je de taal van je klant te leren spreken.

Ik versta dat je je klanten zo goed mogelijk wil helpen en je passie met hen wil delen. En ik versta ook hoe moeilijk dat het soms kan zijn, om onderwerpen te vinden om over te schrijven op social media. Of hoe het geen evidentie is om je hart en ziel naar je marketing te vertalen. 

Waarom snap ik dat nu? 
Wel, ik werk dagelijks met passionpreneurs die hier ook moeite mee hebben. Jouw frustraties rond marketing is de reden waarom ik Just Jane opgericht heb. 

Zo werkt het:
Eens je weet wat je klant echt wil horen, en je hem begrijpt, kan je een connectie met hem opbouwen. En dat maakt het voor jou makkelijker om aan marketing te doen. Eens je die klik en vertrouwensrelatie met je klant hebt, voelt verkopen dan ook een heel stuk eenvoudiger. 
En passionpreneurs op deze manier helpen, wel dat is de reden waarom ik elke dag met plezier aan mijn werkdag begin!

Ben je dus op zoek naar wat nodige inzichten en marketingmotivatie? Wil je op weg gezet worden je marketing zelf in handen te nemen, zodat deze meer rendeert? Dan kan ik je mijn marketingtraject warm aanbevelen. 
Neem gerust een kijkje op deze pagina voor meer informatie.

Groetjes
   Jantien
 

* Inspired by 'Marketing, a love story.' - Bernadette Jiwa

Nog niet op mijn maandelijkse marketingtips & tricks geabonneerd? Schrijf je dan hieronder in!

bottom of page